Mlýnky na kávu

25. Srpen 2008 Bílá technika

Kávomlýnek pro Vaši oblíbenou kávu

Proto je dobré, pokud si chcete vychutnat opravdu dobrou kávu, umlít si ji sami. Nejlepší je umlít kávu vždy těsně před jejím vařením. Výrobci, kteří kávomlýnky vyrábějí, dokonce doporučují zrnka kávy skladovat v lednici v uzavřené nádobě, aby neztratila svoje aroma. Pokud od kávy očekáváte výraznější aroma, je dobré ji namlít najemno.

Jak kávomlýnkem kávu umlít

Pokud se Vám bude káva zdát příliš hořká, je lepší umlít ji více nahrubo, případně jemnou a hrubší kávu smíchat. Správné umletí zajistí mlecí čepele nejčastěji z nerezové oceli nebo malé mlýnské kameny. Každý kávomlýnek má možnost nastavení jemnosti mletí, která je nejčastěji třístupňová, ale může být vyšší. Teď už víte o mletí kávy skoro všechno, takže už zbývá jen se rozhodnout pro ten správný kávomlýnek.

Nakupka.cz - Zahrada, Dílna, Bílé elektro, Audio - Video, Autodoplňky, Japonské zboží
Nákupní košíkZobrazit nákupní košík